A címkék fontosak a csomagolás fenntarthatóbbá tételében

Egyre több termékgyártó óriási nyomás alatt áll, mind a fogyasztók, mind a politikusok részéről, akik radikális reformot követelnek a termékeik csomagolásának tervezésében és gyártásában.
Fenntarthatóság
Folytatni
ekologicka tlac etikiet

A fogyasztók pozitívan szeretnék befolyásolni a bolygót és nem terhelni a környezetet, gyakran azonban ellentmondó és téves információk, hibás adatok vagy akár különféle mítoszok kontextusában cselekszenek. Azonban elmondhatjuk, hogy éppen a fogyasztók a fenntartható csomagolás iránti igényükkel gyorsítják a csomagolási szektor átalakulását.

ofsetova tlac

A fenntarthatósági követelmények növekednek, és az ezen a területen vonatkozó jogszabályok is folyamatosan fejlődnek. Erre a helyzetre minden gyártónak reagálnia kell, és új döntéseket kell hoznia termékeik csomagolásáról.

A címkék általában kicsik és a csomagolási iparban a fenntarthatóság szempontjából jelentéktelennek tűnhetnek, de a megfelelő címke kiválasztása kulcsfontosságú a reciklálási folyamat problémáinak elkerülése érdekében. Ha nem választja megfelelően a címke típusát, azok szennyezhetik a reciklálási folyamatokat, ami további nagy mértékű természeti erőforrások pazarlását eredményezheti.

ekologicka tlac rakusko

Az ETIS Slovakia-nál segítünk a gyártóknak eligazodni a termékjelölési megoldások sokféleségében öntapadós címkékkel, hangsúlyozva az átfogó fenntarthatóság elősegítését. Ügyfeleink így jobban elérhetik környezetvédelmi céljaikat. Akár egy meglévő címke környezetbarát megoldását keresi, akár új csomagolást szeretne készíteni a fenntarthatóság figyelembe vételével, szívesen segítünk. Ma már szinte minden nagy márka fenntartható csomagolási célokat határoz meg a következő évekre. Akár 100%-ban újrahasznosítható, akár 100%-ban reciklálható csomagolást szeretnének létrehozni.

Ebben a kontextusban az ETIS Slovakia négy fenntarthatósági utat azonosított az öntapadós címkék területén:

1. Újrahasznosított anyagok használata

Folyamatosan igyekszünk növelni az újrahasznosított anyagokból készült öntapadós címkék kínálatát. Felelősségteljes hozzáállásuknak köszönhetően ügyfeleink folyamatosan növelik az újrahasznosított anyagok használatának arányát, annak ellenére, hogy az árak néha magasabbak (egyelőre). A tanulmányok azt mutatják, hogy a reciklálásra alkalmas új műanyagok több mint 75%-a elveszik. Az újrahasznosított anyagok iránti kereslet gyorsítja a hulladékkezelési változásokat.

2. A csomagolás hatékony újrahasznosításának lehetővé tétele

Ahhoz, hogy a csomagolás hatékonyan újrahasznosítható legyen a felhasználás után, bizonyos elveket és megfelelő kombinációkat kell betartani a csomagolás, a ragasztó és a címke típusa között. Ebben a tekintetben is szívesen adunk tanácsot.

3. Utántölthető és újrahasználható csomagolás

A legjobb példa az üvegpalackok, amelyek címkéjét bizonyos feltételek mellett jól kell lemosni, hogy a palack újrahasználható legyen. Ez az egyik legkörnyezetbarátabb csomagolási megoldás.

4. Az anyag- és természeti erőforrás-fogyasztás csökkentésére szolgáló formátumok használata

Ez a leglogikusabb módja az anyagmegtakarításnak, bár gyakran ellentétes lehet a termékcsomagolás marketing vagy egyéb követelményeivel. A fogyasztók növekvő kereslete a természeti erőforrások kevesebb felhasználására arra ösztönzi a gyártókat, hogy kreatívan gondolkodjanak.

Team ETIS Slovakia

Kérjen kötelezett- ségmentes árajánlatot